Bejelentkezés | A felhasználó nincs bejelentkezve

Cégtörténet

1995

*

A vevők igényt tartanak minőségi termékekre, amelyek jól elérhetőek és amelyektől korrekt információkat várhatnak a készítmények hatását és technikai elérhetőségét illetően. Az állatgyógyászati gyógyszerek és tápkiegészítők gyártói lehetőséget keresnek ezeknek az igényeknek a teljesítésére és egyúttal a cseh piacon való befutásra. Ezt a teret használja ki és lép be a képbe a Cymedica a piac ismeretével és az alapítótagok tapasztalataival felfegyverkezve, amelyeket a gyógyszerek és tápkészítmények gyártóinál eltöltött évek alatt szereztek. Az eladás alapját a FDAH és ROCHE cégek termékeinek forgalmazása képezi.

1996

A Cymedica kibővíti portfólióját a kisállatok részére. A kutyák részére szánt Duramune terméksorozat és a macskák részére szánt Felovax termékcsalád oltóanyagjai hamarosan jelentős piaci szerephez jutnak. A Cymedica megalapítja Szlovákiában Tőketerebesi székhellyel kihelyezett irodáját és megkezdi a ROCHE és FDAH cégek termékeinek forgalmazását a szlovák piacon.

1997

A cseh és szlovák jogszabályok, amelyek az állatgyógyszerek és állateledelek értékesítését szabályozzák, intenzíven harmonizálódnak az európai jogszabályokkal és előírásokkal. A cseh piac erősen befolyásolt ebben az időben a kormány megszorító intézkedéseinek bevezetésével a gazdaság fellendítése céljából. A Cymedica aktívan reagál a megváltozott feltételekre új stratégia keresésével. Az FDAH társaság sikeresen befejezi a Solvay-Duphare cég megvásárlását, ez pedig a Cymedica-nak lehetővé teszi, hogy sikeresen elindítsa a csirke vakcina értékesítését. A ROCHE cég termékeinek portfóliója bővül az Avatec antikokcidikummal.

1998

A cég stabilizálja helyzetét a cseh és szlovák piacon és az egyes antibiotikumos készítmények betiltásának eredményeképpen új stratégiát vezet be. A Cymedica haszonállatok részére szánt termékkínálatát új vakcinával, a sertések részére kifejlesztett Suvaxyn M-Hyo bemutatásával bővíti. A Szlovákiában működő iroda munkáját fokozatosan átveszi a Cymedica SK zólyomi székhellyel.

1999

A Cymedica megváltoztatja az igazgatás rendszerét, a prágai székhelyet megszünteti és a cég alkalmazottai a hořovicei székhelyű, újonnan felépített irodaépületbe költöznek. A Cymedica meghatározza a cég küldetését, elkészíti a három évre szóló fejlesztési stratégiai tervét, amely meghatározza a területi terjeszkedés és új termékek bevezetésének stratégiáját. A Cymedica átveszi az Avrachem cégtől az IDEXX PAS diagnosztikájának forgalmazását.

2000

A Cymedica megvásárolja az Anico, spol. s r.o. céget. Saját portfóliójába beépíti a saját antibiotikumos premixek kínálatát, amelyeket Aureomix megnevezéssel mutat be és kiegészíti állatgyógyászati termékválasztékát Boehringer Ingelheim, ECO és Genitrix cégek által kínált magas minőségű termékeivel. A Cymedica kínálata tehát kibővül a Metacam, Buscopan, Aivlosin és Caniquantel termékekkel. A Cymedica megalapítja leányvállalatát kijevi székhellyel Cymedica UA néven és Ukrajnában az első üzleteit 2000 decemberében valósítja meg.

2001

A Cymedica jelentősen megújítja oltóanyag portfólióját kutyák részére és a cseh, szlovák és ukrán piacon bemutatja az egyedülálló Duramune MAX termékcsaládot. A társaság sikeresen átveszi az Anico cég minden tevékenységét.

2002

A Cymedica befejezi új raktárának és antbiotikumos készítmények keverésére szolgáló telephelyét Hořovicében, az európai jogszabályok feltételeinek figyelembevételével új engedélyeket szerez gyártási folyamatainak végzéséhez és megalapítja Cymedica HU leányvállalatát budapesti székhellyel, amely biztosítja a kereskedelmi és logisztikai tevékenységet a magyar piacon. Az év második felében megkezdi együttműködését a Medisoft, s.r.o. céggel, melynek köszönhetően elindítja a Specific állateledel értékesítését és a hatékonyabb állatgyógyászati szolgáltatásokat biztosító számítógépes programját a Winvet Cymedica-t.

2003

A Cymedica sikeresen bevezeti a minőségirányítási rendszerek tanúsítását az ISO 9001 szabálynak megfelelően és megerősíti helyzetét a külföldi piacokon. Ez egyre növekvő piaci verseny váltotta ki a kiegészítő készítmények értékesítési modelljének radikális változását a cseh és szlovák piacon. Az év második felében a Cymedica megvásárolja a Medisoft cég állatgyógyászati részlegét. Ennek eredményeképpen bővíti termékkínálatát és vezeti be a cseh, szlovák és magyar piacon az IDEXX CAG társaság biokémiai és hematológiai analizátorait.

2004

Csehország, Szlovákia és Magyarország belép az Európai Unióba. A cég keresi és megtalálja a módját az egyes EU-n kívül gyártott, kulcsfontosságú termékek kiesésétől való veszélyének kiküszöbölésére. Csehországban hatékonyabbá tesszük az értékesítés munkáját. Sikeresen befejezzük a magyarországi Dakovit cég állatgyógyászati részlegének megvásárlását és Szlovákiában és Magyarországon új szerkezeti felépítést alakítunk ki, amely lehetővé teszi az ügyfelek hatékonyabb kiszolgálását mindkét piacon. Az ukrajnai leányvállalatban lényeges szerkezeti átalakulás megy végbe, amely megerősíti a csapatmunkát és amely a cég jelentős mértékű növekedéséhez vezet.

2005

A cég intenzíven folytatja saját küldetésének teljesítését és előkészíti a további területi terjeszkedés tervét. Januárban a magyar piacon elindítjuk az FDAH cég termékeinek forgalmazását. Az év második felében megalapítjuk a moszkvai leányvállalatunkat, amely a FDAH cég termékeit fogja forgalmazni társas állatok részére. Megkezdjük Csehország, Szlovákia és Magyarország logisztikai központosítását. Intenzíven elemezzük az állatgyógyászati készítmények és kiegészítő termékek értékesítésének eltérő fejlődését a cseh és szlovák piacon.

2006

A kiegészítő termékek nagy részének értékesítését átadjuk a Cyprexa, a.s. cégnek, amely lehetővé teszi hatékonyabbá tenni és minőségileg javítani munkánkat az állatorvosi termékek eladása terén. A cég nagyszabású befektetésbe kezd Hořovicében, új telket és ingatlanokat vásárol, amely a jövőben elősegít hatékonyan reagálni az értékesítés nagyobb terjedelmű növekedésére. Jelentős lépéseket teszünk az IDEXX cég vízminőséget ellenőrző termékek forgalmazásának beindítására Ukrajnában. További piacrészesedés növekedést várunk a magyar és ukrán piacon. Fontos elsőbbség továbbra is az egyes kulcsfontosságú folyamatok kölcsönös összehangolása a cégen belül és az információs rendszer tökéletesítése.

2007

A cég a meglévő épületekhez közel levő irodaépület széleskörű felújításába kezd. Eredetileg egy gyárépülethez tartozó villáról van szó, amely a múlt évszázad 30-as éveiben lett befejezve, ekkor a tulajdonos személyes használatában volt az épület. Később a villa a gyár épületével és a hozzá tartozó telkekkel együtt államosítva lett és a ČKD Praha igazgatása alá került. Egészen 1990-ig vállalati épületként a városi óvoda helyszíneként üzemelt. 1990 után a villa egészségügyileg és szerkezetileg nem megfelelő állapotban magánszemélynek lett eladva. A Cymedica cég új szállítóval, az ír Bimeda társasággal köt megállapodást és a cseh és szlovák piacon bemutatja az új Kefamast LC és Kefamast DC intramammáris készítményeket. A Cymedica cég termékportfóliója kibővült a Vetxx, ma Dechra társaság Flexicam nem szteroid hatású antiflogisztikum készítményével.

2008

A Cymedica cég Oroszországban beregisztráltatta az állatgyógyszerek és készítmények egész sorát és elindította az aktív értékesítést az Orosz Föderációban. Megkezdődött a zólyomi Cymedica irodaépületének és raktárhelyiségének felújítása. Befejeződött a Boehringer Ingelheim Vetmedica társasággal való együttműködés.

2009

Megkezdődött a raktár- és gyártási épületek felújítása, amelynek célja a nagyobb területű helyiségek kialakítása volt, amely megfelel a EGK-be való belépés igényeinek és kielégíti az ügyfeleink szükségleteit. A Cymedica társaság Csehországban megnyerte a Zulvac 8 bovis és Zulvac 8 ovis, a juhok katarális láz elleni vakcináinak forgalmazására kiírt versenypályázatot. A Pfizer cég megvásárolja a Cymedica legnagyobb beszállítóját, a Fort Dodge Animal Health társaságot és intenzív tárgyalásokat kezdeményez a jövőbeli forgalmazásról szóló megállapodásról.

2010

A Pfizer és a Cymedica 2010 márciusában aláírták az elkövetkező időszakra vonatkozó további együttműködésről és az üzleti kapcsolatok fejlesztéséről szóló szerződést. Ezzel a lépéssel sikeresen befejeződtek az integrációs folyamatok, amelyek a Wyeth cég és annak állatgyógyászati részlegének, a Fort Dodge Animal Health-nek a megvásárlása után lettek elindítva.